Šta svaka preduzetnica treba da zna?

Preduzetnica

Kada dođe trenutak da pokrenete svoj privatni biznis, to radite sa velikim uzbuđenjem i verom da ste donele najbolju odluku za sebe. I jeste tako, sigurno!

Razmišljate o mogućnostima koje su pred vama, šta ćete raditi, sa kime ćete sarađivati, ko su vaši idealni klijenti, kako da se pozicionirate, da li ćete se reklamirati… Nepresušni izvor ideja samo izvire iz vas.

Znate li dokle? Do prvog pravnog problema.

A on je tako neprimetan, lukavo se skriva iza ćoška i samo čeka da vam skoči za vrat!

Kako može da izgleda?

Kao neuspela naplata za uslugu. Ili kada vam se vrati velika porudžbina koju niko nije preuzeo. Ili kao kašnjenje dobavljača sa isporukom sirovina, a vas čekaju rokovi. Ili kada nemate pojma koliki je limit za paušalca da ne uđete u sistem PDV-a. Ili kada radite bez fiskalne kase koja je obavezna…

Može biti čak i nešto mnogo bezazlenije, kao na primer, kada vi i vaša prijateljica želite zajedno da pokrenete biznis, ali nemate pojma ko će da kosi, a ko vodu da nosi.

Jer preduzetnica može biti samo jedna, a svi ostali mogu biti samo njeni zaposleni, no živite u zabludi da je sve to „zajedničko“. A to je samo vrh ledenog brega.

Sada kada ste saznale za minijaturan deo raznih pravnih problema, sigurno se pitate kako da ih sprečite.

Tako što na samom početku poslovanja nađete svog advokata, koji će vam pomoći da postavite stabilne pravne temelje na kojima će počivati budućnost vašeg biznisa.

To važi i za vas koje radite duže vreme. Ne čekajte da se nešto desi da biste tek onda tražile stručnu pomoć. Pravo vreme je sada, dok čitate ovaj tekst!

Nemojte dozvoliti da splet okolnosti preuzme kontrolu nad vama, jer tada niste više kapetan svoga broda, već davljenik koji se hvata za slamke.

Vaš biznis je vaša odgovornost i trebate biti spremne da čvrsto držite kormilo u svojim rukama.

U tome vam mogu pomoći na individualnim konsultacijama, da napravimo plan puta i odredimo pravac kretanja.

Prijavite se OVDE.