Politika korišćenja kolačića

Ova Politika korišćenja kolačića objašnjava šta su kolačići i kako se koriste i čini sastavni deo Politike privatnosti i Uslova korišćenja. Trebate pročitati ovu politiku korišćenja kako biste saznali kakve kolačiće koristi sajt www.akj.co.rs.

Šta su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se preuzimaju na vaš računar, mobilni uređaj ili drugi uređaj koje sadrže informacije o vašem korišćenju web stranice među ostalim korisnicima. Kolačići tipično ne sadrže informacije pomoću kojih bi se korisnik mogao lično identifikovati. Ne čuvamo osetljive lične podatke u kolačićima koje koristimo.

Vrste kolačića koje koristimo

Kolačići mogu biti ”trajni” ili ”sesijski”. Trajni kolačići ostaju na vašem ličnom računaru ili mobilnom uređaju kada izađete sa mreže, dok se sesijski kolačići brišu čim zatvorite svoj web pretraživač.

Koristimo sesijske i trajne kolačiće u dole navedene svrhe:

Neophodni Kolačići

Vrsta: Sesijski kolačići

Svrha: Ovi kolačići su od suštinskog značaja za pružanje usluga dostupnih preko veb stranice da bi vam omogućili da koristite njezine funkcije.

Kolačići Funkcionalnosti

Vrsta: Trajni kolačići

Svrha: Ovi kolačići nam omogućavaju da zapamtimo izbore koje napravite kada koristite ovu web stranicu, kao što je pamćenje jezičkih preferencija. Svrha ovih kolačića je da vam pruže lično iskustvo prilikom korišćenja web stranice i da izbegnete ponovo unos podešavanja svaki put kada koristite ovu veb stranicu.

Newsletter i društveni mediji

Sajt www.akj.co.rs nudi newsletter zasnovan na prijavi i kolačići se mogu koristiti za pamćenje toga da li ste se već prijavili, kako bi se prikazala određena obaveštenja koja mogu važiti samo za prijavljene/neprijavljene korisnike.

Kada podatke šaljete putem obrasca kakav se nalazi na kontakt stranicama sajta www.akj.co.rs, kolačići mogu biti postavljeni tako da pamte jednom ostavljene korisničke podatke za buduću korespondenciju.

Takođe na ovom sajtu koriste se dugmad i/ili dodatci za društvene medije koji vam omogućavaju da se na različite načine povežete sa društvenim mrežama. Da bi to funkcionisalo, veb stranice društvenih medija, poput Instagrama, Facebook-a i LinkedIn-a, postaviće putem našeg vebsajta kolačiće koji se mogu koristiti da poboljšaju vaš profil na tim veb stranicama ili doprinesu podacima koje čuvaju u različite svrhe navedene u njihovim politikama privatnosti.

Onemogućavanje i blokiranje kolačića

Možete da onemogućite ili blokirate kolačiće u bilo kom trenutku promenom konfiguracije vašeg pretraživača. Ovo će vam omogućiti da odbijete instalaciju svih ili nekih kolačića. Onemogućavanje kolačića može uticati na funkcionalnost ove web stranice u oblastima u kojima su kolačići neophodni za funkcionisanje.

Advokatska kancelarija Jarebica zadrđava pravo da promeni ovo obaveštenje. Sve eventualne promene biće pravovremeno objavljene na sajtu www.akj.co.rs.

Kontaktirajte nas

Za dodatna pitanja, u vezi ove Politike korišćenja kolačića, možete kontaktirati sa Advokatskom kancelarijom Jarebica putem sledećih kontakt podataka: info@akj.co.rs.